ICIUAIC

Departamentul de Științe Socio-Umane

Director departament: CS II DR. HABIL. Aurelian-Petruș PLOPEANU

Departamentul de Științe Socio-Umane (DSU) este unul dintre cei doi piloni ai Institutului de Cercetări Interdisciplinare (ICI), înființat în 2007 ca instituție de expertiză în domeniul cercetării interdisciplinare avansate a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași. Activitățile de cercetare din cadrul DSU se desfăşoară în conformitate cu strategia UAIC, acoperind domeniile știinţelor umaniste și ale celor sociale. Membrii DSU cercetează teme generoase, inovative și fertile din punct de vedere intelectual și cu o mare importanță academică națională și internațională, în cadrul unor proiecte de cercetare individuale din domenii precum: filologie, științe economice, istorie, filosofie, teologie și geografie.

DSU promovează și stimulează excelența și cooperarea interdisciplinară în cercetare, încurajează tinerii cercetători să urmeze o carieră în acest domeniu fascinant, reprezentând un mediu intelectual viu, vibrant și inovativ pentru a produce și disemina idei valoroase și direcții de cercetare de valoare incontestabilă. În același timp, este o platformă solidă de a internaționaliza cercetarea interdisciplinară din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Fiind un departament de cercetare interdisciplinară avansată tânăr și dinamic, DSU își propune să continue să încurajeze și să sporească eforturile de a-și consolida reputația, vizibilitatea națională și internațională și rezultatele științifice de calitate. DSU, un mediu al vehiculării ideilor libere și gândirii critice, intenționează să devină un model de urmat pentru cercetarea națională și internațională. Construind totul sub imperiul moralității, demnității și libertății, DSU își dorește să devină un pilon important și un reper în relația cu publicul larg, capabil să răspundă la provocările prezentului și ale viitorului, fără a neglija etosul și moștenirea amprentei trecutului.

CS II DR. HABIL. Aurelian-Petruș PLOPEANU

Director Departament de Științe Socio-Umane

MEMBRII DEPARTAMENTULUI de ŞTIINŢE socio-umane