ICIUAIC

Simpozionul Internațional „Explorări în tradiţia biblică românească şi europeană” (ediţia a XIII-a, Iaşi, 30 mai – 1 iunie 2024)

În perioada 30 mai – 1 iunie 2024, se va desfăşura la Iași ediţia a XIII‑a a Simpozionului Internaţional „Explorări în tradiţia biblică românească şi europeană”, organizat de Centrul de Studii Biblico‑Filologice „Monumenta linguae Dacoromanorum” (ICI-DSU) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în colaborare cu Asociaţia de Filologie şi Hermeneutică Biblică din România, Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide” al Academiei Române – Filiala Iași. Partenerul principal al acestei ediții este Primăria Iași. De asemenea, ediția este organizată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi.

Lucrările simpozionului sunt găzduite de Sala gotică a Mănăstirii Sfinții Trei Ierarhi. Mai multe sesiuni paralele se vor desfășura la Casa Dosoftei și Muzeul Mitropolitan Iași.

Programul complet al lucrărilor simpozionului poate fi consultat la adresa: https://mld.uaic.ro/simpozionMLD.html

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *