ICIUAIC

Politică de confidențialitate

Informații generale

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritorul Romaniei. Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadru legal il reprezinta transparenta, am pregatit acest document prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs. cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre prin site-ul nostru web ici.uaic.ro

Ne rezervam dreptul de a actualiza periodic aceasta Politica de Confidentialitate pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe site-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei pagini.

Cine suntem si cum ne puteti contacta?

Datele de identificare si de contact ale firmei sunt urmatoarele: Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”

Adresa sediului principal: Iași, B-dul Carol I nr. 11

Tel: 0232/201047/201117

In continuare gasesti informatiile necesare cu privire la modul in care colectam, stocam si prelucram datele personale preluate din site-ul ici.uaic.ro.

Declaratia generala cu privire la protectia datelor

Conform cerintelor Legii nr. 679/2017 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, firma Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” are obligatia de a administra, in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, orice date cu caracter personal pe care ni le furnizezi. Aceste date sunt colectate atunci cand completezi un formular pe site-ul denumire site, cu scopul de a ne contacta sau de a descarca diverse materiale, cand te abonezi la newsletter sau cand completezi datele necesare finalizarii actiunii de achizitionare a unui produs comercializat de noi. Scopul colectarii acestor date este in principal de a comunica si de a-ti oferi informatii utile pe care le-ai solicitat. Nu este practicat SPAM-ul si acest lucru nu se va primi din cadrul acestui site. Ai oricand optiunea de a opta pentru stergerea adresei tale de email sau a numarului tau de telefon din baza de date. Informatii non-private, care nu identifica o persoana anume, sunt supuse insa unei altfel de politici, cea de cookies . Daca doresti sa fie sterse din baza de date informatiile cu caracter personal furnizate de tine, ne poti contacta la adresa de email.

De asemenea, website-ul ici.uaic.ro respecta normele impuse de noul Regulamentul General privind Protectia Datelor cu caracter personal ale cetatenilor Uniunii Europene – RGPD sau GDPR, intrat in vigoare in 25 mai 2018.

Datele colectate folosind Cookies (Politica Cookies):

Ce sunt cookie-urile

Rolul lor esential este sa creeze utilizatorilor site-ului o experienta de navigare mai facila, mai utila si mai placuta, prin transmiterea de feedback catre proprietarii  site-urilor asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor (de catre utilizatori). De asemenea, unele cookies pot fi folosite pentru reamintire sau pentru personalizarea si targetarea reclamei.

Cookie-urile sunt fisiere de mici dimensiuni, formate din litere si numere, care vor fi stocate pe terminalul utilizatorului (de ex. computerul, telefonul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul). Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari, Chrome etc.) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

Ce tipuri de cookie-uri folosim

Folosim 3 tipuri de cookie-uri:

  1. Cookie-uri esentiale pentru functionarea site-ului.Acest tip de Cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. Spre exemplu: personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala, adaugarea de produse la cos, autentificare, comparatie produse etc. Pentru acest tip de cookie-uri nu este nevoie de exprimarea consimtamantului.
  2. Cookie-uri de statistici anonime. Aceste cookie-uri ajuta la transmiterea de informatii catre Google Analytics cu privire la experienta si comportamentul utilizatorilor pe site-ul nostru. Datele colectate folosind cookie-urile de Google Analytics, care ruleaza automat pe site-ului nostru, sunt date anonimizate care nu duc la identificarea persoanelor. Pentru acest tip de cookie-uri nu este nevoie de exprimarea consimtamantului.
  3. 3. Cookie-uri de personalizare a publicitatii si de reamintire. Acest tip de cookie-uri capteaza date cu caracter personal si activarea lor pe website-ul nostru presupune acordarea consimtamantului prealabil. Aceste Cookie-uri se folosesc si pentru a targeta si/sau personaliza publicitatea online si sunt de obicei generate de programele de publicitate si reamintire apartinand unor terte parti.

Puteti decide stergerea cookie-urilor sau oprirea scrierii lor, folosind setarile browserului. Multe module cookie sunt utilizate pentru a spori gradul de utilizare sau functionalitate a site-urilor web / aplicatiilor; prin urmare, dezactivarea modulelor cookie va poate impiedica sa utilizati anumite parti ale site-urilor sau aplicatiilor noastre.

Pentru mai multe informatii accesati Politica noastra Cookie.

Accesul, folosirea si stocarea datelor

Cine foloseste si are acces la aceste informatii

Pentru desfasurarea activitatilor noastre, utilizam diferite servicii de la furnizori externi sau interni, numiti in acest document imputerniciti. Serviciile furnizorilor externi presupun stocarea de informatii in bazele lor de date, informatii care sunt protejate si securizate.  Acestia pot fi:

  • Intern: Reprezentatii denumire firma din departamentele: vanzari, marketing, administrativ, admin webiste sau suport client.
  • Extern: Platformele online utilizate si furnizorii de servicii cu care colaboram pentru a ne desfasura activitatea:
    • Platforma de email marketing
    • Firma de curierat colaboratoare
    • Procesatorul de plati online
    • Programul de gestiune
    • Firma colaboratoare pe actiuni de marketing, vanzare si recrutare
    • Platformele de publicitate online folosite pentru actiuni de remarketing (Google AdWords, Facebook)

Cat timp vor fi stocate datele colectate

Formulare website:

Datele completate prin formularele de pe website, datele stocate in adminul website-ului si in programul de gestiuni, sunt stocate pana cand solicitantul cere stergerea lor.

Cookies:

In functie de tipul de cookie, datele captate de catre acestea au durate diferite de pastrare, care variaza astfel:

  • Pastrare date doar pe parcursul vizitei utilizatorului;
  • Pastrare date pe o perioada de cateva zile (spre exemplu, pentru a nu afisa anumite elemente din site, pop-up-uri, alerte, decat o data la cateva zile, nu la fiecare accesare a site-ului)
  • Pastrare date pe o perioada mai lunga de timp (cum este cazul datelor anonime captate de catre Google Analytics, autentificare automata, pastrare produse in cos cumparaturi)

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre Cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

Microsoft Cookies guide

All About Cookies

http://www.youronlinechoices.com/ro/

Care sunt drepturile tale

In calitate de persoana vizata, ai urmatoarele drepturi:

    • Dreptul de acces la date – dreptul de a obtine din partea Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care te privesc, precum si acces la datele respective; totodata, poti obtine o copie a datelor cu caracter personal furnizate societatii noastre ai care fac obiectul prelucrarii.
    • Dreptul la rectificare – ai dreptul de a obtine modificarea, realizata de catre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, a datelor cu caracter personal inexacte, precum si dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete.
    • Dreptul la stergerea datelor – ai dreptul de a obține din partea Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” stergerea datelor cu caracter personal care te privesc, fara intarzieri nejustificate, iar Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”  are obligatia de a sterge datele respective, atunci cand: 
      1. datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; 
      2. detinatorul datelor isi retrage consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; 
      3. detinatorul se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea; 
      4. datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
      5. datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale ce revine Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” in temeiul dreptului Uniunii sau al legislației romane. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” va comunica fiecarui destinatar caruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal orice stergere a acestora, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate si va informa cu privire la acesti destinatari, daca se va solicita acest lucru;
    • Dreptul la restrictionarea prelucrarii – Ai dreptul sa soliciti restrictionarea procesarii datelor tale. Acest lucru inseamna ca prelucrarea datelor tale  este limitata, astfel incat sa putem pastra datele, dar sa nu le utilizam sau sa le procesam. Acest drept se aplica in circumstante specifice prevazute de Regulamentul general privind protectia datelor, si anume:
      • exactitatea datelor este contestata de persoana vizata (adica de tine), pentru o perioada care permite operatorului (adica Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”) sa verifice corectitudinea datelor;
      • prelucrarea este ilegala si persoana vizata (adica tu) se opune stergerii datelor si solicita restrictia de utilizare a acestora;
      • operatorul (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”) nu mai are nevoie de date pentru prelucrare, dar acestea sunt solicitate de persoana vizata pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unor pretentii legale;
      • persoana vizata (adica tu) a ridicat obiectii procesarii bazata pe motive legitime din partea operatorului in temeiul verificarii daca motivele legitime ale operatorului (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”) depasesc pe cele ale persoanei vizate (daca drepturile legitime ale Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” prevaleaza asupra drepturilor tale).
    • Dreptul la portabilitatea datelor – ai dreptul de a primi datele tale cu caracter personal, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si de a transmite aceste date altui operator, in anumite conditii; in exercitarea acestui drept, ai dreptul ca datele cu caracter personal sa fie transmise direct de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” la alt operator atunci cand acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic;
    • Dreptul la opozitie – ai dreptul de a te opune, din motive legate de situatia particulara in care te afli, in orice moment, prelucrarii datelor tale cu caracter personal, inclusiv crearii de profiluri pe baza respectivelor dispozitii;
  • Dreptul de a depune o plangere in fața Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;

Dreptul de a-ti retrage consimtamantul in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii datelor cu caracter personal efectuate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia.

Scroll Up