ICIUAIC

CS III dr. Laura Pricop

Departamentul de Științe Socio-Umane

Arii de expertiză:

Profil științific:

Contact:

Laura Pricop este doctor în filosofie (2011) și cercetător științific III la Departamentul Științe Socio-Umane, Institutul de Cercetări Interdisciplinare, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași.

Cercetările ei au ca punct comun etica, problematologia și filosofia comunicării. Analizează structurile de raționare în etică și comunicare în sfera publică incluzînd comunicarea medic-pacient,  probleme legate de filosofia științei și filosofia medicinii. Studiază epistemologia cercetării interdisciplinare și încercă să găsească, utilizînd ca metodologie de sprijin strategiile comunicării interdisciplinare, soluții pentru a integra resursele epistemice ale unor discipline diferite.

Este science communication manager al retelei internationale de cercetare COST/ CA16211/RECAST (2017-2021). Din 2019 este expert evaluator H2020-MSCA-IF, Research Executive Agency, European Commission și expert evaluator  MSCA-COFUND (2020). Este  editor  Open Philosophy și deputy editor Bulletin of Integrative Psychiatry.