ICIUAIC

Simpozionul Internaţional „Explorări în tradiţia biblică românească şi europeană”, ediţia a XII-a

În perioada 18-20 mai 2023 se va desfăşura Simpozionul Internaţional „Explorări în tradiţia biblică românească şi europeană” (ediţia a XII-a), organizat de Centrul de Studii Biblico-Filologice „Monumenta linguae Dacoromanorum” de la ICI-DSU, împreună cu Asociaţia de Filologie şi Hermeneutică Biblică din România, Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide” și Mitropolia Moldovei și Bucovinei, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi. Ca și la edițiile anterioare, simpozionul își dorește să reprezinte un cadru de prezentare și discuție a cercetărilor care au în centru textul biblic, din perspective multiple: filologică, traductologică, hermeneutică și a receptării sale.

Între invitaţii de marcă ai acestei ediţii se numără Sebastian Brock (Oxford), decanul studiilor siriace la nivel mondial, care va susţine conferinţa inaugurală, precum şi Sysse G. Engberg (Copenhaga) şi Catherine Mary MacRobert (Oxford), care vor participa la masa rotundă Există un text eclezial al Sfintei Scripturi? (moderator: Alexandru Mihăilă).

Această ediţie se desfăşoară în Sala gotică a Mănăstirii Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi. Pe toată durata desfăşurării simpozionului, în Sala gotică poate fi vizitată o expoziţie de miniaturi realizate în Atelierul de caligrafie şi pictură „Mitropolit Anastasie Crimca” al Mănăstirii Dragomirna.

Lucrările simpozionului pot fi urmărite pe Zoom și pe pagina de Facebook a Centrului de Studii Biblico-Filologice „Monumenta linguae Dacoromanorum”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *