ICIUAIC

Memorie, postmemorie, anti-memorie în narațiuni contemporane

Departamentul de Științe Socio-Umane găzduiește în zilele de 15-16 octombrie 2024 workshopul „Memorie, postmemorie, anti-memorie în narațiuni contemporane”, organizat în cadrul proiectului PN-III-P1-1.1-TE-2021-1429 „Romanul memoriei în postcomunism: subgenuri, generații, rețele transnaționale (MEMORO)”, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române Iași. Evenimentul se va desfășura la Casa Universitarilor, sala „Ion Simionescu”, în data de 15 octombrie, începând cu ora 9.30, și la Casa Pogor, Sala Studio J, în data de 16 octombrie, începând cu ora 9.00.
Workshopul se adresează atât publicului academic, cât și celui generalist și explorează locul și rolul în lumea contemporană a „narațiunilor transmiterii, amintirii și ale mărturiei” (Alexandre Gefen 2024), fie ca forme literare (roman, poezie, teatru) sau teoretice (autoetnografie, auto-teorie, biografie colectivă etc.), fie ca pattern-uri care apar într-o pluralitate de alte medii.
Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul proiectului MEMORO: https://www.novelofmemory.eu/evenimente/workshop-memorie-postmemorie-anti-memorie-%C3%AEn-nara%C8%9Biuni-contemporane

Vă aşteptăm!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *